2008. december 7., vasárnap

Nepszeru uticelok

Népszerű uticélok:


Stavros:

A Chalkidiki-félszigeten, Thesszalonikitől 80 km-re található népszerű üdülőhely. Szép természeti környezetben helyezkedik el. Homokos, helyenként aprókavicsos tengerpartján rengeteg lehetőség várja a pihenni vágyókat.Az ide látogatókat rengetek szórakozási és vizi sportolási lehetőség várja. A pezsgő éjszakai élet, a tavernák, a bárok és az éttermek kínálják éjjel-nappal szolgáltatásaikat, elősegítve azt, hogy az éjszakák se legyenek unalmasak és mindenki megtalálhassa a számára megfelelő szórakozást. Stavros ezért ideális nyaralóhely mindenki számára.
Közvetlenül központjában egy szép park található, amelynek kifogástalan állapota pihenésre készteti az embereket, a parkolási probléma pedig ismeretlen szó. A közvetlenül a várossal határos kikötő és a pont mellette található homokos strand dolgos légkört és kellemes nyugalmat egyaránt árasztanak.A kerek öböl körülzárja a homokstrandot és egy kis horgászkikötőt. A csupasz hegyoldalak, amelyek az öböl egyik oldalán találhatók a „Zorba a görög” című film egyik jelenetének helyszínei voltak.





Paralia

A település Görögország második legnagyobb városától, Thesszalonikitől 55 km-re délre található.A kb. három kilométeres tengerparti sétányon sétálva könnyedén megközelíthető az Olympic Beach.Parália az egyik legjelentősebb turisztikai és kereskedelmi központ.Paráliának hosszú, homokos partú szabad strandja van, fokozatosan mélyülő tengerparttal (Cocus Beach, Menta Beach, Central Beach). Az aktív nyaralást vízi sport lehetőségek, gyerekcsúszda biztosítják. A tengerparton hangulatos tavernák várják a vendégeket, napfényes, tiszta időben az Olymposz csúcsaira is ráláthatunk a kellemes, árnyas teraszokon ejtőzve.Parálián nagyon sok hangulatos étterem, taverna található, néhol magyar nyevlen is kint van a menü. Parália hosszú, keskeny főutcája éjjelre színes forgataggá válik, szinte vibrál a levegő, szórakozóhelyet is könnyedén találunk.






Sarti

Észak-Görögország turisztikai szempontból legforgalmasabb területe a Chalkidiki-félsziget. A három nyúlványból álló félsziget középső részén, Sithonián található Sarti. A nemrég még eldugott kis halászfalu mára mozgalmas üdülőhellyé fejlődött. Ideális nyaralóhely a maga vad hegyeivel, fantasztikus partszakaszaival, gyönyörü öbleivel, kristálytiszta vizével és tiszta levegőjével. Varázsa a természet érintetlenségében, a falu hangulatában, a lakosok vendégszeretetében rejlik. 2 km hosszú, széles strandja messziről idecsalogatja a fürdőzni vágyókat. A környéken számtalan kis eldugott öböl, sziklás strand is található. Észak-Görögország legnagyobb búvárközpontja Sarti közelében található, ahol több nehézségi szinten folyik oktatás. A faluban sok taverna, pizzéria, eszpresszó, élelmiszerbolt található.









Nincsenek megjegyzések: